Tijdens de behandeling ligt u in makkelijk zittende kleding op een zachte behandeltafel.

Door zachte aanraking onderzoek ik de spanningen in uw bindweefsel. Belangrijk hierbij is dat u een voor uzelf zo ontspannen mogelijke lichaamshouding aanneemt. Dit bevordert een goede waarneming van uw lichaam. Door de zachte behandeling van de gespannen gebieden en door uw eigen invoelend vermogen kunnen in de loop van de tijd snelle of geleidelijke veranderingen plaatsvinden. Misschien voelt u in bepaalde gebieden warmte of kou, spanning of ontspanning of komen er herinneringen boven die gepaard kunnen gaan met het loskomen van emotionele gevoelens.

Ik zal u aanbieden om te praten over datgene wat u waarneemt en voelt. U bepaalt zelf of u daarover wilt praten of niet. Ik heb de rol van begeleider. Ik begeleid u bij het onderzoeken naar de betekenis van de spanningen in uw lichaam en helpt u om op een andere manier naar uzelf en uw klachten te kijken.

De tijdsduur van een behandeling kan variƫren van drie kwartier tot anderhalf uur. Om uw lichaam de tijd te geven om te reageren op de behandeling, zal de behandel frequentie aangepast worden aan uw klachten en hulpvraag. Na de behandeling bespreken we kort uw ervaringen. Ik zal u informeren over de mogelijke effecten de komende periode na een behandeling.